Domov Aktualna izobraževanja Preverjanje znanja Novice O nas Kontakt

Za še več vozniških užitkov!

01.04.2020

Bilsteinova nova linija EVO visokozmogljivih avtomobilskih vzmetenj v drzno oblikovanem paketu prinaša maksimalne zmogljivosti in vrhunsko vzdržljivost.

Specialist za avtomobilska vzmetenja Bilstein je pred kratkim predstavil popolnoma novo linijo vzmetenj EVO S, EVO SE in EVO R. Gre za vrhunske sete vzmeti in blažilnikov za zagotavljanje brezkompromisnih voznih lastnosti.

Za povrh so se pri Bilsteinu še posebej posvetili dizajnu in jim namenili trendovsko mat sivo barvo. Lepota je nekaj, a ključno je, kako se vzmetenje odreže v praksi. Serija EVO je z nekaj inovacijami zasnovana tako, da omogoča do 70-milimetrsko znižanje podvozja, obenem pa je celo lažje od primerljivih setov prejšnje generacije. Trdna struktura in na novo razvit zunanji premaz zagotavljata izjemno vzdržljivost in odpornost.

Glede na raznolikost avtomobilskega sveta in njegovih privržencev moraj to odražati tudi vmetenja, zato so pri Bilsteinu novo linijo razdelili na tri segmente. Osnova nosi oznako EVO S in je namenjena rabi v vsakdanjem cestnem prometu, kjer se ne odreka vrhunski vodljivosti in varnosti v hitro odpeljanih ovinkih in ob drugih iskanjih meja oprijema. EVO SE je posebej razvita za sodobna vozila z vgrajenim prilagodljivim vzmetenjem. S tem vozilo obdrži vso funkcionalnost in pridobi športno vodljivost. Ob tem je treba poudariti, da je montaža izjemno preprosta, saj se vzmetenje enostavno priklopi na obstoječo nadzorno elektroniko vozila.

VE3_6229_verkleinert-1024x685.jpg

In še EVO R

Češnja na (dirkalni) torti je vzmetenje z oznako EVO R. Kot izda že črka R, gre za set, namenjen dirkaški aplikaciji, ki omogoča kar 100 različnih nastavitev blaženja. To se izvrši preko dveh aluminijastih vrtljivih ročic s po desetimi prednastavljenimi stopnjami, brez potrebe po dvigu vozila. Bilstein EVO R je v celoti podrejen cilju najvišje hitrosti v zavojih, učinkovitega prenosa moči in oprijema.