Domov Aktualna izobraževanja Preverjanje znanja Novice O nas Kontakt

Vse več vozil izven garancije, priložnost za neodvisni poprodajni trg

18.10.2024

20220513-102458.jpg

Na sejmu Automechanika je podjetje Frost & Sullivan ponudil izmenjavo znanja prek vpogledov v tržne trende, tehnologijo, trajnostne inovacije in poslovne modele, ki spodbujajo rast v celotni avtomobilski vrednostni verigi.

Direktor raziskav Frost & Sullivan in vodja oddelka za poprodajne in digitalne maloprodajne raziskave mobilnosti Anuj Monga je na forumu Innovation4Mobility predstavil poglobljeno analizo trenutne tržne dinamike in trendov, ki krojijo prihodnost mobilnosti. V knjigi »Razvoj avtomobilskega poprodajnega trga v prihodnosti« je raziskal, kako dejavniki, kot so povezanost, avtonomna vožnja, strategija deljenja in elektrifikacija spreminjajo demografijo vozil. Poseben poudarek je bil tudi na naraščajočem številu vozil izven garancije, ki ponujajo izjemno priložnost za neodvisni poprodajni trg.

20220513-102508.jpg

Poudaril je, da bodo do leta 2030 vsa vozila, prodana v Severni Ameriki in Evropi, povezana, 40 odstotkov jih bo omogočalo delno avtonomno vožnjo, več kot 500.000 avtomobilov pa bo vstopilo v globalni ekosistem skupne mobilnosti. Poleg tega bo imelo več kot 10 odstotkov vozil, prodanih do leta 2030, alternativne pogonske sklope.

Monga je poudaril, da bodo to evolucijo poganjale hitro spreminjajoče se funkcionalnosti vozil in želje strank. Da bi ostali konkurenčni, se morajo ponudniki poprodajnih storitev diverzificirati z vlaganjem v razvoj delovne sile, inovacije izdelkov ter raziskave in razvoj.

20220513-102529.jpg

Frost & Sullivan je predstavil tudi dinamično avtomobilsko poprodajno podatkovno platformo, ki zagotavlja stalne posodobitve podatkov in vpogled v različne kategorije, kot so senzorji in kamere naprednih sistemov za pomoč voznikom (ADAS), zavore komponente, senzorji za upravljanje motorja, filtri, ogrevanje, prezračevanje in klimatizacija (HVAC), sistemi za nadzor tlaka v pnevmatikah (TPMS), pesta koles in ležaji ter metlice brisalcev.