Domov Aktualna izobraževanja Preverjanje znanja Novice O nas Kontakt

Tehnološka konferenca: Kako se je vse začelo?

25.01.2024

24.jpg

  1. in 22. oktober 2006 - to je datum, ko je bila na sporedu 1. tehnološka konferenca o vzdrževanju motornih vozil. Gostil jo je Portorož, svoje znanje pa je prišlo iskat okoli 90 udeležencev.

8.jpg

Prvo konferenco so organizirali Anet, Actinia in Potokar (takratni vsi člani GAU Slovenija), na pobudo Matjaža Stareta iz revije Mehanik in voznik in Andreja Štiha direktorja Anet in vodje GAU Slovenija. Andrej Pečjak, ki je bil prisoten prav na vseh dosedanjih Tehnoloških konferencah, je ime dve predavanji, sodeloval pa je tudi pri organizaciji, kasneje tesno tudi s podjetjem GMT, ki je pred leti prevzelo Anet in je danes organizator Tehnološke konference. Letos bo organizirana že šestnajstič, potekala pa bo 21. in 22. 4., prav tako kot prva, v Portorožu.

7.jpg

»Neprenehno izobraževanje in redna preskrba s kakovostnimi rezervnimi deli ter dobro poznavanje njihovih odlik, so porok za opravljanje kakovostnih avtoservisnih storitev, tako pri pooblaščenih izvajalcih kot pri nepovezanih avtoserviserjih,« so bile ključne besede, okrog katerih so se poenotili prisotni na prvi Tehnološki konferenci o vzdrževanju motornih vozil.

27.jpg

Prve Tehnološke konference so se poleg domačih avtoserviserjev in trgovcev z rezervnimi deli, opremo in mazivi, udeležili tudi predstavniki proizvajalcev delov za prvo in nadomestno gradnjo, Tenneco Automotive, Delphi, Texa, SKF. Nekaj tem, ki so se jih dotaknili leta 2006 so bile: CO2, hladilo nove generacije, Zahteve, ki se jim mora prilagajati razvoj sodobnih maziv, FlexRay elektronske komunikacije in razvoj polprevodniških ožičenj, prilagajanje elektronsko opremljenih mehanskih sklopov s krmilnim računalnikom, zavora z dvojnim plavajočim diskom, razvoj diagnostike za trg druge vgradnje …

6.jpg

Organizatorji so želeli s Tehnološko konferenco opozoriti na korenite spremembe, ki so takrat čakale vse prisotne v avtoservisni dejavnosti. Hkrati je bila Tehnološka konferenca pobuda za dvig kakovosti na področju vzdrževanja vozil in nenehno, funkcionalno izobraževanje avtoserviserjev

19.jpg

Tehnološka konferenca pa je postal tudi dogodek zbliževanja in druženja, saj so organizatorji poskrbeli tudi za zabavne večere, na prvem je v vlogi čistilke Fate blestela Lucija Ćirić, nepozabne so bile prostočasne aktivnosti, ki so bile povod, da so druženja prerasla v tesne poslovne vezi. Na prvem dogodku so se domači in tuji predavatelji in udeleženci družili na kartodromu v Luciji. Najuspešnejši med njimi so bili Matjaž Kogej, Maja Potokar in Miroslav Mirtelj.

1.jpg

Pregovor pravi, da se dobre stvari rade ponavljajo, saj se tradicija najmočneje oklene tistih, ki verjamejo v vedno nove in nove uspehe. Letos bomo tako zabeležili že 16. izvedbo Tehnološke konference, ki bo ponudila niz strokovnih predavanj in odprtih razprav, se dotaknila reševanja aktualnih izzivov vsakdana, vse udeležence in udeleženke razvajala v vrhunskem ambientu Grand Hotela Bernardin v Portorožu, obmorsko okolje pa bo poskrbelo tudi za atraktiven spremljevalni program.

4.jpg

Vabljeni, da nas spremljate tudi na spletni strani Tehnološke konference.