Domov Aktualna izobraževanja Preverjanje znanja Novice O nas Kontakt

Tehnološka konferenca 2024: Pripravljamo presenečenje

14.12.2023

rimac-nevera-16.jpg

Tehnološka konferenca v organizaciji podjetja GMT je eden najbolj pričakovanih dogodkov leta v panogi servisiranja in vzdrževanja vozil. GMT jo bo leta 2024 organiziral že šestnajstič. Za prihodnjo izvedbo je že pripravljeno veliko presenečenje.

Če smo še pred nekaj leti na Tehnoloških konferencah opozarjali, da se morajo mehaniki pripraviti na velike spremembe, ki jih prinaša napredek v avtomobilski industriji, so te spremembe danes že tu, v mehaničnih delavnicah in tudi v smernicah izobraževanja bodočih mehanikov.

Prav zato je bil odziv in udeležba na prvi Tehnološki konferenci po pandemiji Covid-19 izjemna.

TK.jpg

Kot pojasnjuje Matej Habjan iz podjetja GMT je bil letošnji odziv odličen: »Zaradi pandemije Covida-19 konference na programu ni bilo dve leti. Za nameček je bil program predstavitev, prav tako spremljevalni program, pester in zanimiv. Ljudje iz vseh vetrov so bili lačni novega znanja in nas »pogrešali«. Prav tako so bili neučakani tudi naši poslovni partnerji. Izražene so bile želje po ponovni vzpostavitvi »F2F« (face to face) komunikacije.« Habjan pravi, da so predstavitve v živo in ne preko spletnih platform bistveno boljše, saj je ključno tudi mreženje in izmenjava izkušenj v živo. Sicer pa so bili tudi na 15. Tehnološki konferenci, ki jo je GMT letos organiziral v Portorožu glavnina obiskovalcev še vedno avtomehaniki. Vseh skupaj je bilo na konferenci več kot 350 udeležencev.

gmt-sproti-18.png

Tudi na prihodnji Tehnološki konferenci v letu 2024 bo fokus srečanja izmenjava izkušenj in znanja med izdelovalci rezervnih delov in ponudniki različnih storitev, povezanih z vzdrževanjem vozil, ter mehaniki oziroma predstavniki podjetij, ki skrbijo za dobro kondicijo vseh vrst vozil. V podjetju GMT pa obljubljajo, da bodo organizacijo in program dvignili še na višjo raven.

»Vsako leto je cilj biti boljši in tudi v letu 2024 se obetajo spremembe, na bolje. V podjetju GMT smo povečali sredstva, ki bodo namenjena temu dogodku, prav tako so se enako odzvali naši dobavitelji, ki so željni svoje znanje in primerjalne prednosti ponosno predstaviti poprodajni avto industriji,« pravi Habjan.

gmt-sproti-16.png

Večje so tudi ambicije glede števila udeležencev. Pričakujejo jih okoli 500. Konsekventno se bo teoretični del odvijal v večji dvorani, še večji poudarek pa bo na praktičnem delu konference. »Kaj točno pripravljamo, naj za zdaj ostane še skrivnost,« pravi Habjan, ki je pojasnil, da so o programu za Tehnološko konferenco 2024 začeli razmišljati že dan po končani 15. Tehnološki konferenci. Vsebino novih tehnologij, oziroma kakšna vozila, s kakšnimi okvarami bodo prišla na popravilo v avtomehanično delavnico jutri, primarno narekujejo poslovni partnerji, točno tematiko pa na koncu odobri oziroma definira oddelek produktnih vodij.

gmt-sproti-30.jpg

Je pa Habjan za konec izdal skrivnost, ki bo prav gotovo magnet za številne, ki se nameravajo udeležiti 16. Tehnološke konference. V goste namreč prihaja hrvaško podjetje Rimac Automobili, v katerem razvijajo in proizvajajo električne športne avtomobile, pogone ter baterijske sisteme. Podjetje je leta 2009 ustanovil Mate Rimac. Prvi model Rimac Automobili, concept one, je bil najhitrejše serijsko električno vozilo na svetu. Zadnji presežek pa je model nevera, hiperavtomobil z električnim pogonom, ki podira meje mogočega.

Še več informacij sledi v prihodnjih tednih in mesecih.