Domov Aktualna izobraževanja Preverjanje znanja Novice O nas Kontakt

Leta 2006 je bil na prvi Tehnološki konferenci, letos bo že na šestnajsti

11.03.2024

Colnaric.jpg

Pogovarjali smo se z Dragom Colnaričem, vzdrževalcem vozil in avtoelektričarjem, ki je veliko znanja, ki ga koristi pri svojem delu, pridobil tudi na Tehnološki konferenci. Bil je na prav vseh 15. tehnoloških konferencah do zdaj, udeležil pa se bo tudi 16. Tehnološke konference, ki bo v organizaciji podjetja GMT 20. in 21. aprila letos v Portorožu.

Drago Colnarič se je leta 1983 izučil za avtoelektričarja v Srednji šoli v Ljubljani. Na začetku poklicne poti se je ukvarjal s popravili avtobusov in tovornih vozil, kasneje pa se je osredotočil na popravila osebnih vozil, tovornih vozil, delovnih strojev in traktorjev. Sedaj je kot mehanik – vzdrževalec vozil in avtoelektričar zaposlen na Integral Avto Jesenice v servisu vozil Volkswagen, Škoda in Audi.

gmt-sproti-3.png

Pomembno je tako znanje, kot druženje

Colnarič se je do zdaj udeležil prav vseh Tehnoloških konferenc, ki potekajo od leta 2006 naprej. Zakaj je tako zvesti obiskovalec? Kje je vzrok? "Vedno se udeležim Tehnološke konference, ker se vsako leto naučim nekaj novega. Avtomobilska industrija se stalno spreminja. Pomembno se mi zdi tudi to, da lahko na dogodkih, kot je Tehnološka konferenca, izmenjam mnenja z ostalimi udeleženci in se spoznam z novimi udeleženci. S kolegi sem v stiku tudi po Tehnološki konferenci.

gmt-sproti-12.jpg

Colnarič bi težko posebej izpostavil eno od 15. Tehnoloških konferenc, ki jo je obiskal do zdaj. Vsaka je bila nekaj posebnega in mu je dala veliko spoznanj, pa tudi lepe spomine na druženja. Znanje in stalno izobraževanje je za delo, ki ga upravlja, izjemno pomembno. "Na Tehnološki konferenci vedno odnesem veliko novega znanja. Všeč mi je, da seznanim z novostmi v avtomobilski industriji. Tako sem pri mojem poklicu vedno na tekočem, ne le za vozila, s katerimi se pri delu srečujem: Volkswagen, Škoda in Audi, na katerih se izobražujemo tudi v službi, pač pa podrobno spoznam tudi vsa druga vozila,"pravi Colnarič, ki smo ga vprašali tudi, kako se je spremenila Tehnološka konferenca od začetkov pa do danes?

gmt-sproti-30.jpg

Teme, ki ga najbolj zanimajo na 16. Tehnološki konferenci "Na začetku smo govorili samo o vozilih na bencin, dizel in plin, danes pa je največji poudarek na električnih vozilih in hibridnih vozilih," pravi Colnarič. Še enkrat izpostavlja, da je pomemben del Tehnoloških konferenc tudi druženje in tkanje stikov z drugimi mehaniki in strokovnjaki. To je posebnost Tehnološke konference.

gmt-sproti-31.jpg

"Druženje je zelo pomembno, saj se v neformalnem in sproščenem okolju lažje pogovorimo tudi o drugih temah in problemih, ki niso tema tehnološke konference," pravi Colnarič, ki je izpostavil teme, ki se jih je najbolj razveselil pri 16. Tehnološki konferenci. "Vse teme so zanimive, veselim pa se naslednjih: Diagnostika baterije električnega vozila, EV motor, ravnanje s CO2 klima sistemom, nova tehnologija pogonskega sklopa EV vozil, prava diagnoza − ključ za hitro popravilo vozila."

Še več informacij o prihajajoči 16. Tehnološki konferenci, vključno s programom in prijavnico, najdete na posebni spletni strani - https://www.tehnoloska-konferenca.si/