Domov Aktualna izobraževanja Preverjanje znanja Novice O nas Kontakt

Ko potrebuješ boljše od originala, izbereš febi

07.12.2023

Ko potrebujejo rezervni del, ki je vsaj tako dober in zanesljiv kot original, potem večina mehanikov pomisli na znamko febi. Pri febiju so nam iz prve roke pojasnili, v čem je skrivnost, da so boljši od proizvajalcev originalov?

Leta 2024 bo znamka febi praznovala častitljevi jubilej 180 let od ustanovitve. Njeno ime je akronim imena in priimka ustanovitelja Ferdinanda Bilsteina. Že več kot stoletje pa je febi zelo tesno povezan z avtomobilizmom, saj so zelo kmalu začeli z izdelovanjem rezervnih delov za avte in tovornjake. Danes ima febi v ponudbi skoraj 50 tisoč različnih rezervnih delov, od podvozja do zavor, elektronskih komponent, ključnih delov klimatskih sistemov, filtracije, pogonskih sklopov, odpiralnih mehanizhmov ... V njihovo kvaliteto so tako prepričani, da na sestavne dele zagotavljajo kar triletno tovarniško garancijo. Z znamko tesno sodelujejo tudi pri slovenski verigi za rezervne dele GMT Avtodeli, pri kateri zagotavljajo hitro in konkurenčno dobavo vsega, kar kupci potrebujejo za učinkovito popravilo in servis.

Strokovnjaki febija so za Avto Akademijo odgovorili na nekaj naših vprašanj, v katerih so pojasnili, po čem se razlikujejo od večine ostalih ponudnikov rezervnih delov.


Vprašanje: Kako febi zagotavlja kakovost na ravni zahtev, ki veljajo za prvovgrajene dobavitelje OE?

Ena izmed velikih prednosti znamke Ferdinand Bilstein je zanesljivost. To potrjuje stalno kakovost izdelkov in pravočasna dostava blaga. Enaki standardi kakovosti veljajo za celotno linijo izdelkov. Kakovost zagotavljajo obsežni in ponavljajoči se testi, s tem pa potrjujemo ujemanje z originalno kakovostjo za vsak rezervni del posebej.

Da lahko dosežemo takšen rezultat, je v ozadju tesno sodelovanje različnih oddelkov za upravljanje kakovosti. Zelo smo pozorni na proces lansiranja novega izdelka, pred njegovo vključitvijo v asortiman se izvajajo podrobni in večplastni vzorčni testi v moderno opremljenem testnem laboratoriju na sedežu podjetja v Ennepetalu. Pozorni smo na dimenzije (natančnost prileganja), material in izdelavo.

Kakšna je prednost febi izdelkov za volanske in vzmetne sisteme? Kako zagotavljate kar najlažjo in najbolj natančno namestitev vaših izdelkov?

febi je vodilna blagovna znamka v neodvisnem trgu poprodajnega trga, ko gre za volanske in vzmetne sisteme. Imamo obsežno strokovno znanje na tem področju, ponujamo le dele, ki ustrezajo originalni (OE) kakovosti. Naši testi kakovosti so na enaki ali celo višji ravni kot pri OE proizvajalcih. Za enostavno in pravilno namestitev serviserjem prilagamo vse potrebne informacijske dokumente. Poleg tega na Youtubu zagotavljamo tudi namestitvene in popravljalne videoposnetke za izbrane dele.

Zakaj bi stranka v poplavi ponudbe sploh izbrala febi? kaj so vaše prednosti pred dobavitelji OE nadomestnih delov na eni ali pa dobavitelji dvomljivega izvora na drugi strani?

Kot prvo, febi je zelo dobro poznana in uveljavljena blagovna znamka s slovesom za kakovost na ravni originalov. Največja razlika in prednost pred OE proizvajalci pa je, da so febi rezervni deli vedno dosegljivi in imajo obraz - to pomeni, da naši stranke vedo, h komu naj se obrnejo in kaj lahko pričakujejo. To pa je popolnoma drugačen pristop od dobaviteljev OE, kjer so stranke zanje le številke.

Naša proizvodnja in nadzor kakovosti temeljita na preverjenih standardih, naša logistika in distribucija pa temeljita na kar 48.000 različnih rezervnih delov, ki pokrivajo celoten spektor mobilnosti.

Ni naključje, da je slogan blagovne znamke febi "SOLUTIONS DRIVEN BY YOU" - "REŠITVE, KI JIH POGANJATE VI". Ne glede ali ste voznik, lastnik delavnice, distributer ali mehanik, febi ima najboljšo rešitev za vas.

S tehnično kompetentnostjo, proizvodnim znanjem in 3-letno tovarniško garancijo za vse izdelke se lahko zanesete, da bo febi zagotovil pravi izdelek na pravem mestu in ob pravem času. Naš nabor več kot 48.000 tehničnih delov za osebna vozila in tovorna vozila se nenehno širi v skladu z našim ciljem, da bi nove izdelke z OE kakovostjo čim prej na voljo neodvisnemu poprodajnemu trgu.

Kako zagotavljate sledljivost kakovosti in kako se borite proti plagiatorstvu? Kaj so prepoznavni znaki, ki kažejo na originalni febi nadomestni del?

Vsi naši rezervni deli so označeni z oznako febi, kar je prvi pokazatelj pravega febi originalnega dela. Poleg tega pa aktivno iščemo kopije, s čimer ščitimo svojo blagovno znamko in naše stranke pred nekakovostnimi nadomestnimi deli.