Domov Aktualna izobraževanja Preverjanje znanja Novice O nas Kontakt

Čudežne zavore prihodnosti postajajo resničnost

23.09.2022

Tudi Brembo, ki je sicer poznan predvsem po visokozmogljivih zavornih sistemih, se mora prilagoditi trendom prihodnosti, zato je razvil najbolj zelene zavore doslej. Kljub okoljski naravnanosti pa se niso odpovedali svojim osnovnim vrednotam.

Da gre pri zavornem kitu Greenance za kombinacijo trajnostnega, okolju prijaznega delovanja (GREEN) in odličnih zmogljivosti (PERFORMANCE), ki so zaščitni znak podjetja. Posebna zlitina zavornih kolutov, katere poreklo izhaja iz bogatih izkušenj pri proizvodnji vrhunskih komponent, je tokrat namenjena čim daljši življenjski dobi, a brez odrekanja pri zavornih zmogljivostih. Prilagojene so tudi zavorne obloge, katerih prednost je predvsem izjemno nizka stopnja onesnaževanja okolja. Količina delcev PM10 2 je zmanjšana za 83 odstotkov, PM2.5 pa za nič manj impresivnih 80 odstotkov.

Da ne gre le za zavorni set, ki deluje le v laboratorijskem okolju, so potrdili s homologacijo ECE-R90, pa tudi z vsemi internimi testiranji, ki jih morajo prestati ostali Brembovi izdelki.

Ob predstavitvi je Roberto Caravati, Brembov šef za poprodajo dejal: »Ta inovativna rešitev zagotavlja povečano kilometrino in obenem pomembna izboljšava z vidika stroškov lastništva vozila. Prav tako zagotavlja boljšo vzdržljivost zavornih kolutov, saj je njihova pričakovana življenjska doba potrojena. S tem se optimizirajo stroški vzdrževanja, ki so na vrhu seznama prioritet profesionalcev in voznikov, ki prevozijo veliko kilometrov, denimo flotnih avtomobilov in lahkih gospodarskih vozil.«

Greenance zavorni komplet (koluti in obloge) je sedaj sicer še v konceptni fazi, a bo na poprodajni trg prišel že v drugi polovici prihodnjega leta.