Domov Aktualna izobraževanja Preverjanje znanja Novice O nas Kontakt

Castrol uvedel novo blagovno identiteto na evropski trg

15.09.2023

unnamed (6).jpg

V podjetju Castrol s 15. septembrom uvajajo močno posodobljeno podobo blagovne znamke, s tem pa so povezane tudi določene spremembe pri embalaži in označbah.

Castrol je prilagodil podobo blagovne znamke, pri kateri pa je še naprej v ospredju prepoznavna barvna shema. Hkrati izvaja prehod na t. i. pametno pakiranje, ki bo vsem kupcem in uporabnikom maziv olajšalo nakup in uporabo izdelkov znamke Castrol. Nova vizualna identiteta prinaša jasnejša besedila o prednostih, viskoznosti in tipu motorja, za katerega so namenjeni.

unnamed (4).jpg

Pri določenih izdelkih je prišlo do poenostavitev poimenovanja: Castrol MAGNATEC STOP-START bo spremenil ime v Castrol MAGNATEC. Castrol MAGNATEC Diesel bo spremenil ime v Castrol MAGNATEC. Castrol EDGE Supercar bo zdaj Castrol EDGE. Castrol GTX Ultraclean bo spremenil ime v Castrol GTX.

unnamed (5).jpg

Uvajajo se nove plastenke za 0,5 litra, 1 liter, 4 litre in 5 litrov, ki so izdelane iz logistično bolj učinkovite in trpežnejše embalaže, a uporabljajo manj plastike.

Nekaj časa bodo nova in obstoječa pakiranja postavljena na police skupaj. Preostale serije izdelkov bodo dobile novo identiteto v prvi polovici leta 2024.